לא תאמיני מה סוכר עושה לעור שלך!

לא תאמיני מה סוכר עושה לעור שלך!

כפי שאת בוודאי יודעת, כל מה שאנחנו אוכלות משפיע במידה מסוימת על העור שלנו. כאשר אנחנו מכניסות לתזונה שלנו יותר מדי סוכר – זה משפיע על הגוף שלנו בדרכים רבות, ועלול לגרום למחלות.

אבל מעבר לנזקים הבריאותיים, גם על העור שלנו הסוכר משאיר חותם: הוא מאיץ את תהליכי ההזדקנות, מעודד היווצרות קמטים וקמטוטים, מגביר ייצור שומן, ומעורר דלקות שגורמות לאקנה.

ב-50 השנים האחרונות גדלה צריכת הסוכר בעולם פי שלושה! על פי מחקרים, הישראלי הממוצע צורך כ-30 כפיות סוכר ביום (!), כאשר ארגון הבריאות העולמי ממליץ לא לעבור

את 6 כפיות ליום בלבד. לא מפתיע, כשחיים בעולם תעשייתי מוקף מזון מעובד וממותק בכל פינה.. הבנת ההשפעות של הסוכר על העור יכולה לעזור לך לשמור על עור בריא וזוהר.

סוכר ודלקתיות בעור

סוכר גורם לעור דלקתי – תהליך שעלול להתבטא בצורות שונות כמו אקנה, דרמטיטיס, פסוריאזיס ורוזצאה. אלו מצבים דלקתיים שהשכיחות שלהם עולה כאשר הגוף מתמודד עם עודף סוכר.

כאשר אנו צורכות סוכר, אינסולין משתחרר מהלבלב כדי לספוג את הסוכר ולהעבירו לתאי הגוף. הלבלב מסוגל לעבד עד כמות מסוימת של סוכר, וכאשר העומס גבוה – מתחיל תהליך דלקתי המשפיע גם על העור.

הקשר בין סוכר להזדקנות העור

כאשר אנו צורכות כמויות גבוהות של סוכר, הוא נקשר לחלבונים בגוף בתהליך הנקרא גליקציה. תהליך זה פוגע בקולגן ובאלסטין – החלבונים האחראים על גמישות ומוצקות העור. התוצאה היא הופעת קמטים, קמטוטים ואובדן זוהר טבעי של העור.


סוכר ואקנה – מה הקשר?

תזונה עשירה בסוכרים פשוטים ובעלת אינדקס גליקמי גבוה מעלה את רמות הסוכר בדם ומגבירה את הפרשת האינסולין. אינסולין ברמות גבוהות משפיע על פעילות ההורמונים בגוף, כולל אלו שמעודדים את בלוטות החֵלֶב (sebaceous glands) לייצר יותר שומן (סבום).

העור שלנו מייצר באופן טבעי חֵלֶב כדי לשמור על הלחות וההגנה של העור, אך כאשר כמות השמן המופרשת גבוהה מדי – הנקבוביות נסתמות, ונוצרים תנאים אידיאליים להתרבות חיידקים שגורמים לאקנה ולהתפרצויות דלקתיות.

לסיכום: תזונה עתירת סוכר עלולה להוביל לעור שומני ולאקנה – בגלל השפעתה הישירה על ההורמונים ובלוטות החֵלֶב.

מה מומלץ לעשות?

אני מבינה שקשה להימנע לחלוטין מסוכר, במיוחד בתקופה רוויית מתחים כמו זו שאנו חיות בה כיום – ובכל זאת, הנה כמה צעדים פשוטים וחשובים:

  • בדקי תוויות מזון: שימי לב לכמות הסוכר המוסתרת ברכיבים.

  • הפחיתי מזונות מעובדים: מאפים תעשייתיים, חטיפים ומשקאות ממותקים – הם המקור המרכזי לסוכר עודף.

  • העדיפי סוכרים טבעיים: החליפי ממתקים בפירות, ירקות ובמזונות שלמים.

  • שתי מים: מים במקום מיצים, אלכוהול או משקאות מוגזים – עושים פלאים לעור.

  • הקפידי על שינה איכותית: מחקרים מראים כי הורמון השינה מלטונין מפחית את נזקי הגליקציה בכ-50%.

  • הפחיתי סטרס: מתח מגביר את רמות הקורטיזול, מה שיכול להחמיר את השפעות הגליקציה ב-20%.

אם יש לך שאלות נוספות – את תמיד מוזמנת לפנות אליי במייל חוזר. שלך, קטרינה

לסיכום

הסוכר משפיע לא רק על הבריאות הפנימית אלא גם על מראה העור החיצוני. על ידי הפחתת צריכת הסוכר והקפדה על שגרת טיפוח טבעית, תוכלי לשמור על עור בריא, צעיר וזוהר לאורך זמן.