אלומיניום, לא רק במטבח

אלומיניום, לא רק במטבח

 

רוב הצרכנים אינם יודעים מהי המשמעות של דאורדורנט טבעי, ומהו ההבדל בינו לבין דאורדורנט רגיל שנמכר כמעט בכל חנות פינתית. מהו אלומניום שכ"כ מרבים לדבר עליו והאם הוא באמת מסרטן? אנחנו כאן בשביל לעשות קצת סדר:

תחילה, נצלול מעט לפיזיולוגיה של נקבוביות העור בבית השחי...

בבית השחי מצויות בלוטות זיעה הנקראות "אפוקריניות", המייצרות זיעה בה קיימים חומרים שומניים. חיידקים שונים ניזונים מהפרשות אלו ומפרישים חומרים חומציים (ומכאן הריח הלא נעים שבזיעה – כיוון שלמעשה לזיעה אין ריח כלל)

בית השחי הוא אחד המקומות בו מסתתרים לא מעט חיידקים כתוצאה מריבוי זיעה והפרשות חומצות חלב. דרך בית השחי עוברים כלי דם ועצבים רבים, לרוב יהיה מכוסה בשיער.

אוקי, הבנתי. אז מהם סוגי הדאורדורנטים בשוק? ואיך אבחר אותם?

  • דאודורנט מונע זיעה- כשמו כן הוא, מונע הזעה רק כאשר ישנה זיעה. סוגי דאורדורנטים אלה המכרים ביותר. הוא מכיל אלומיניום. שפועל להפסקה מוחלטת של הזיעה. השימוש באלומיניום מונע מנקבוביות הזיעה לפלוט את הזיעה החוצה, ובכך מטפלים בריח הרע שנוצר.

 

  • דאו מבשם, אך לא מונע הזעה- דאודורנט מבשם הוא דאודורנט שתפקידו אינה מניעת הזעה אלא מניעת ריח היוצא מבית השחי, לרוב מוצר זה הוא מוצר טבעי אך לא בהכרח. 

דאודורנט מונע זיעה, מכיל כמות לא מבוטלת של חומרים כימיים המזיקים לגופנו. אלומיניום הוא המוביל ברשימה. בנוסף ישנן בעיות בריאותיות  רבות ששמו קשור בהן כגון אלרגיה המתבטאת בדלקת  בעור, או בגרד עז. ישנם אף מחקרים המקשרים בין מחלת האלצהיימר וסרטן השד  לריכוז האלומיניום . 

כמובן שאף אחד מאתנו לא רוצה לפלוט ריח לא נעים מבית השחי אך שימוש בדאודורנטים עם אלומיניום זה לא הפתרון. כאשר אנו משתמשים במונעי זיעה אנו בעצם מונעים מהגוף שלנו לפלוט זיעה, שזה עניין לא בריא. לכן, מומלץ ביותר להשתמש בדאורדורנט ללא אלומיניום שהוא בד"כ גם טבעי, שמורכב לרוב מחמאת שיאה, שמנים אתרים איכותיים, וסודה לשתייה.

לצפייה במוצר

5  סיבות טובות למה להשתמש בדאורדורנט האורגני שלנו

☘100% טבעי ויעיל
☘אינו מכיל אלומיניום וללא בישום

☘מנטרל את ריח הזיעה מבלי לפגוע בתהליך ההזעה הטבעי של הגוף.

☘מגיע בשני ניחוחות נהדרים פרחוני ולבנדר למון גראס
☘מגיע באריזת סטיק נוחה ולמריחה ולא בצנצנת.

 

ואם ממש בא לך להכין דאודורנט בעצמך, אז קבלי מתכון: ל

ההמלצה שלי לקחת צנצנצת ולחטא היטב, אני אישית שוטפת עם מים רותחים וסבון, ומעבירה נייר ספוג באלכוהול 70% ומייבשת היטב- על מנת למנוע עובש והתפתחות של ייצורים לא מועילים.

15 גר חמאת שיאה, רצוי שיאה איכותית ולא מזוככת

10 גר שמן קוקוס בכבישה קרה

12 גר קורנפלור

10-15 גר סודה לשתיה (תלוי ברגישות)

8-10 טיפות סה"כ של שמנים אתריים: אני אישית אוהבת לשלב עשב לימון+לבנדר+ עץ בתה

לטחון במטחנת קפה או קוצץ חשמלי את הסודה לשתיה, להוסיף את שאר המרכיבים ולערבל בפולסים קטנים עד לקבלת מרקם קרמי קטיפתי.

להעביר לצנצנת הנקיה ולהשתמש לפי הצורך.